Nieuwsbrief oktober 2018

Hallotjes en hollatjes beste Jobertusiaan

Oktober is al aangebroken en dat betekent dat er heel wat staat te gebeuren in het land van Jobertus. We lijsten het even gemakkelijk op voor je. Als eerste; snel 3 data:

-  19 oktober is het Dag van de Jeugdbeweging. Ga met je scoutshemd en das naar school en rats hier en daar nog wat voordelen weg: het gratis in ontbijt in Antwerpen of de hot-dogs die de jeugdraad van Brasschaat na school aanbiedt, eveneens gratis. Voor de ouderen onder ons, is er ’s avonds ook een Nacht van de Jeugdbeweging. Toon die dag overal hoe trots je bent om een echte scout te zijn!

- 21 oktober is het autoluwe zondag. Laat dan maar allemaal je gemotoriseerde voertuigen thuis en kom met een ecologischer alternatief afgezakt richting ons terrein. Leuke acties voor zij die daad bij woord voegen! Er staat vandaag ook nog iets speciaals op het programma, maar daarover later meer. Spannend…!

- 28 oktober is het afscheidsvergadering. Nog eens een keer met je groep en leiding van vorig jaar een leuke activiteit doen. Top zeg! Maar let op: voor de nieuwe leden is dit een zondag dat ze niet naar de scouts hoeven te komen. Het is deze dag tevens de invoering van het winteruur op onze scouts. Dat betekent dat de namiddag vergadering voor alle groepen tot de jongverkenners nog maar tot 16.30u duren ipv 17.00u.

Dat is natuurlijk niet alles dat staat te gebeuren. Zo gaat de leiding op 3 avonden in oktober naar Vorming a la carte. Waar elke avond een nieuw onderwerp besproken wordt.

En … vergeet uiteraard niet om super veel marsepein en speculaas te verkopen. Vorige zondag zijn we begonnen met het uitdelen van de verkoopboekjes. Wie er nog geen heeft, vraagt er maar best snel eentje aan zijn/haar leiding. Anders ga je misschien niet meer kunnen winnen als beste verkoper, en dat zijn mooie prijzen dit jaar. Een Jobertusrugzak, een cinematicket, pretparkticket, … Niet mis dus.

Ook Stille Meeuw heeft nog nieuws over oktober. Zij starten met oudercafés. Elke 1e en 2e zondag van de maand zullen ze van 16u tot 17u30 open zijn, zo heeft elke ouder de kans om minstens één keer per maand mee aan te sluiten. In april gaan ze niet door omwille van de paasvakantie en beginnen doen ze ook al met een specialleke. Nu 7 oktober is het ‘Croque op tegen kanker’ van 11 tot 18u in het Stille Meeuw lokaal. Ze maken hiervan gebruik om voor het eerste oudercafé elkaar hier te ontmoeten voor een langere tijd en ineens het goede doel te steunen.

Gegroet
Groepsleiding Jobertus
Salangaan, Suricata, Leeuwaapje & Grizzly