Opening 19 september

Liefste Jobertusianen, ouders, leiding en oudleiding

Eindelijk kunnen wij u de volledige en definitieve info over onze opening bezorgen. Deze gaat door zaterdag aanstaande, 19 september.

Door de voorzorgsmaatregelen tegen Covid-19 zal de opening er anders uitzien dan gewoonlijk. Zoals jullie reeds in de nieuwsbrief konden lezen, zullen de overgangen en takmomenten gescheiden doorgaan. . Ik voeg het uurrooster nog eens bij:

uurooster

De Sjamfoeters, Loebassen, Kawellen, Wouters, Welka’s en Kalibers nemen een lunchpakket en drinkbus mee en eten samen over de middag.

Om de groepen gedurende de hele dag gescheiden te kunnen houden, is het belangrijk dat u volgende richtlijnen in acht neemt:

 • Leden t.e.m. de Kalibers-Welka’s worden afgezet aan het infobord. Er zal daar een fietsenstalling voorzien worden. Ouders die met de auto komen, zullen moeten parkeren op de parking van de Ruiterhal en het stukje tot de scouts moeten stappen.

 • De Jojo’s, Jogivers (dit stond fout in de vorige mail), Givers en Jins spreken af aan de achterkant van het lokaal. Zij komen bij voorkeur met de fiets tot daar. Komen ze toch met de auto, parkeren ze ook aan de Ruiterhal.

 • Voor het ophalen hanteren we hetzelfde principe als het afzetten.

 • We vragen om ten allen tijde te proberen de 1,5m afstand te respecteren.

 • Iedereen boven de 12 jaar draagt (voor de leden in ieder geval bij aankomst) een mondmasker.

 •  

Het terrein zal als volgt ingedeeld zijn:


 

Tot onze grote spijt zullen de avondshow en singsong niet doorgaan. Ook de eetstandjes voor avondeten zijn dit jaar niet aanwezig. 

Wat gelukkig wel kan doorgaan is het Stille Meeuw-oudercafé. Dit van 14u t.e.m. 19u. Het café wordt georganiseerd volgens de geldende voorzorgsmaatregelen in de horeca. Dit houdt in dat:

 • U zich bij aankomst moet registreren

 • Iedereen +12j een mondmasker draagt, tenzij hij/zij aan tafel zit

 • Er maximaal 10 personen +12j aan tafel worden toegestaan, en deze van dezelfde bubbel.

 • Er voor drank en hapjes bediend zal worden aan tafel.

 • De tafels, stoelen en banken na gebruik door een bubbel worden ontsmet.

Ook het pannenkoekenkraam van Stille Meeuw zal aanwezig zijn. De pannenkoeken worden ook aan tafel geleverd en zittend geconsumeerd.

Tussen het oudercafé en de vlaggenmast zal u het kraampje van de uniformen vinden. Hier kan u terecht voor een das, t-shirt of kentekens. Ook zal er een kraampje met tweedehands uniformen zijn. U kan ook uw niet langer gebruikte uniform binnenbrengen.

Stille meeuw voorziet ook terug een kenteken-naaiservice voor €2 per kenteken. De opbrengst gaat integraal naar het nieuw lokaal.

U kan uw hemd afleveren aan de uniformstand en ontvangt het de eerste vergadering helemaal afgewerkt.

Over het nieuw lokaal gesproken, de nieuwsgierigen zullen de vooruitgang en plannen kunnen bekijken bij Stille Meeuw.

We vragen om u aan de voorziene circulatie te houden, zodat alles vlot verloopt.

Wij hebben er alvast veel zin in, en hopen jullie allemaal e mogen verwelkomen zaterdag!

Stevige linker

Jullie groepsleiding

Beringei - Beloega - Macao