Opening 2018

Yes!
De opening is bijna daar; en wel op zaterdag 22 september.
Na bijna 2 maand vakantie tussen de kampen en het nieuwe scoutsjaar is het echt wel tijd om er terug aan te beginnen.

Dat doen we met een dag vol gepland met plezier.
We beginnen met je groep van vorig jaar. Na het blije weerzien is het tijd voor de overgang. Wie van tak moet veranderen, krijgt een heus parcours op maat voorgeschoteld dat overwonnen dient te worden. Aan het einde staat je nieuwe leiding te wachten; spannend!
Je gaat ineens met die nieuwe groep een eerste activiteit doen. Elkaar ineens leren kennen is een must, toch? Maar het is niet omdat de leden weg zijn om plezier te maken, dat de ouders weg moeten lopen. Stille meeuw voorziet een ouder café, en wie weet hebben we dit jaar nog een extra verrassing in petto.
Om 17 is iedereen wedergekeerd en is het duidelijk tijd voor een hapje eten. Onze heerlijke jobertusmaaltijden staan weer ter uwer beschikking. Er is zelfs geen nood om op voorhand te bestellen; ter plaatse bonnetjes kopen is genoeg!

2 uurtjes later, om 19 uur, begint onze avondportie van de dag. We nemen afscheid van de leiding die stopt en maken direct daarna nog eens uitgebreid kennis met de nieuwe leidingsploegen. Zij stellen zichzelf allemaal voor met een cool showtje. Beginnen doen we bij de jongste, en we blijven doorgaan tot ook de jinleiding zich kenbaar heeft gemaakt.
Blijf zeker hangen, want we zijn nog lang niet gedaan. Na de show, omstreeks 22u, begint er een bandje te spelen. Een heleboel klassiekers die elke scout en ouder van harte moet kunnen meezingen. De sing-song is dus zeker de moeite. Om 24u sluiten we wel af, want de leiding moet nog heel wat opruimen!

De planning van de dag nog eens in het kort:

13u30: verzamelen op het scoutsterrein

14u00: overgang

15u00: eerste takactiviteit

17u00: eten

19u00: avondshow (afscheidswoordjes en showkes)

22u00: singsong

Tot op de opening!
Scouteske groetjes,
De leiding van Scouts Jobertus

PS: Vergeet niet om tijdens de opening eens te gaan kijken in het lokaal! Daar hebben de leidingsploegen van vorig jaar een standje gemaakt met foto’s van de kampen.