Het Uniform

Zoals bij bijna elke hobby hoort er ook bij scouts aangepaste kledij. Binnen Jobertus verstaan wij onder het uniform boskleurige kledij met hemd én das. Belangrijk is dat deze kledij vuil mag worden en dat de kinderen er gemakkelijk mee kunnen spelen. Bij de allerkleinsten wordt het dragen van een hemd nog niet verplicht. Dit doen we omdat deze kinderen nog volop in hun groeifase zitten en de goede scoutshemden niet goedkoop zijn.

De das van scouts Jobertus is grijs met een rode rand. Deze dassen zijn elke zondag te koop bij de groepsleiding (€ 8).

Het scoutshemd is verkrijgbaar in de scoutswinkel 'Hopper' in Antwerpen. De Hopper winkel heeft ook een website, waar je kleding en (kamp-)materiaal kan bestellen. Meer informatie: https://www.hopper.be/winkel.

Jaartekens, lintjes en badges

Hieronder is weergegeven hoe het hemd gedragen wordt en waar welke tekens geplaatst worden. Het jaarkenteken wordt telkens aan het begin van het jaar uitgedeeld door de nieuwe leiding aan de leden. Wanneer het jaar voorbij is, gaat het ‘oude’ jaarteken naar de achterkant van het hemd en het nieuwe jaarteken wordt vooraan genaaid. Bij de kleine takken (wouters/kawellen/kalibers/welka’s) wordt elk jaar op kamp een kabouter of wolfje uitgedeeld. Wanneer alle kabouters en wolfjes verkregen zijn, kunnen deze vier tekens vervangen worden door één teken, namelijk het belofteteken.

Al deze kentekens zijn verkrijgbaar bij de scoutswinkel 'Hopper' en beperkt beschikbaar op onze scouts. Wil je meer informatie over al deze tekens? Ga dan gerust eens langs bij de groepsleiding, wij helpen je graag verder!

Takteken van je huidige tak
Groepslintje van Jobertus
Huidige jaarkenteken
Das van Jobertus
Schild Vlaanderen & Provincieschild Antwerpen
Internationaal kenteken van Scouts & Gidsen
Belgische Vlag
Kabouters en Wolfjes (of belofteteken)