Kampdata & Groepskamp

Kampdata

In de onderstaande tabel kan u de data terugvinden waarop uw scout op kamp zal gaan. Meer informatie over de kampen zal een maand voor de aanvang van het kamp worden meedegedeeld. Indien u vragen heeft over het kamp, kan u altijd contact opnemen met de (groeps-)leidingsploeg in kwestie.

Deze data gelden voor het scoutsjaar 2019-2020, wanneer we op groepskamp gaan!

Wegens de Covid-19-epidemie gaan onze kampen anders door dan gepland en soms ook op andee data, de takleiding van uw kind brengt u hiervan op de hoogte!

Loebassen 22 tot 27 juli Sjamfoeters 22 tot 27 juli
Wouters 20 tot 27 juli Kawellen 20 tot 27 juli
Kalibers 20 tot 27 juli Welka's 20 tot 27 juli
Jojo's 18 tot 27 juli Jogivers 18 tot 27 juli
Vergi's 16 tot 27 juli Givers 16 tot 27 juli
Jins ???

Groepskamp – Frequently Asked Questions

Ik heb een vraag en vindt ze hieronder niet terug?

Indien je hieronder geen antwoord vind op jouw vraag, dan kan je het werkgroepje groepskamp bereiken via het e-mailadres hieronder. Let op! Dit e-mailadres dient enkel gebruikt te worden voor vragen over het groepskamp! Ons e-mailadres: groepskamp@jobertus.be

Wat bekent 'groepskamp'?

Scouts Jobertus is groot, heel groot. Leiding en leden samen zijn we met bijna 400 scouters! Het is dus een hele klus om allemaal samen op kamp te gaan. Daarom is het de gewoonte binnen onze scouts dat elke groep apart op kamp gaat. Eén keer per 10 jaar doorbreken we deze normale gang van zaken, en organiseren we het groepskamp! Omwille van de organisatie dat dit met zich meebrengt, steekt oudleiding hier een handje toe. Op die manier lukt het ons toch om met de hele groep op kamp te gaan!

Hoe verloopt een groepskamp?

In principe verloopt een groepskamp niet veel anders dan een normaal kamp: elke groep beleeft zijn eigen kamp met zijn eigen spelletjes, etc. De uitzondering zit erin dat alle groepen elks hun kamp zullen doorbrengen op één groot terrein. Daarnaast zullen er af en toe activiteiten gepland worden waarbij we met heel Scouts Jobertus samen zullen spelen – groot en klein!

Waar slaapt iedereen op groepskamp?

Een slaapplaats vinden voor 400 scouters is niet evident. De allerkleinsten zullen in lokalen slapen. Alle andere scouters mogen zich verwachten aan iets meer avontuur: slapen in een tent! 

De tenten die gebruikt worden om in te slapen zijn van hoge kwaliteit en worden ontleend bij Scouts & Gidsen Vlaanderen zelf. Wees maar zeker dat je er even droog in blijft als in een lokaal.

Hoe geraakt iedereen naar het groepskamp?

Meer informatie over transport richting het groepskamp zal gecommuniceerd worden per tak via de kampbrochure.

Waar gaat het groepskamp door?

Het groepskamp 2020 zal doorgaan op het Hopper-terrein De Brink in Herenthals.

Wie gaat er mee op groepskamp?

Heel Scouts Jobertus gaat mee op groepskamp: de allerkleinsten (loebassen, sjamfoeters) tot de (bijna) allergrootsten (vergi's, givers). Daarnaast zal er fourage zijn en een 'technische ploeg' om alles in goede banen te leiden. 

In totaal verwachten we met ongeveer 375 scouters op kamp te gaan!Volg ons op Facebook!