Scouting, wa kost da?

Volgens het motto van Scouts en Gidsen Vlaanderen: scouting hoeft niet duurder of goedkoper te zijn dan een andere jeugdbeweging, sportorganisatie of culturele hobby. Toch kan de prijs van een jaar scouting voor uw kind(eren) een belangrijke hap uit uw gezinsbudget zijn. Op deze pagina willen we op een transparante manier een overzicht geven van de voornaamste kosten tijdens het scoutsjaar. Meer informatie over hoe wij financieel kunnen bijspringen kan u hier terugvinden: Scouting op Maat.

Het rekeningnummer van Scouts Jobertus is BE26-6528-1871-3529, de BIC-code HBKABE22.

Inschrijvingsgeld

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 50 (€25 vanaf maart). Dit wordt betaald aan het begin van het scoutsjaar en wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Via het lidgeld wordt uw scout verzekerd voor de activiteiten op zondag, tijdens weekends en op kamp. Daarnaast ontvangt u  Krak?Boem!, het tijdschrift van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Tot slot wordt het lidgeld gebruik voor de algemene werking van onze scouts (verwarming, aankoop van spelmateriaal ...) en deze van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Gelieve het inschrijvingsgeld voor 1 oktober te storten op ons rekeningnummer met mededeling "Lidgeld Naam Voornaam Tak", bijvoorbeeld "Lidgeld Peeters Jan Wouters"

Weekends

Soms trekt een tak erop uit gedurende het hele weekend. Meestal betreft dit één weekend per semester (twee weekends in het totaal). Bij de oudere takken kunnen hier weekends bijkomen (bv. op weekend met het district). De kostprijs van een standaard weekend bedraagt € 20. Deze kunnnen per uitzondering worden opgetrokken, bijv. wanneer er te weinig leden meegaan. Voor takken met een lager aantal leden dan gemiddeld bedraagt de weekendprijs €23.

Kamp

Op het einde van het scoutsjaar gaat elk tak afzonderlijk op kamp. De kostprijs hiervan is afhankelijk van de leeftijd en de duur van het kamp. Hieronder kan u een samenvattende tabel terugvinden. De prijzen zullen voor het jaar 2018-2019 wellicht hoger liggen dan daarvoor, dit om de kampbegrotingen wat meer ademruimte te geven.

Tak Leeftijd Duur van het kamp Kostprijs van het kamp
Loebassen & Sjamfoeters 6 - 8 jaar 5 dagen € 95
Wouters & Kawellen 8 - 10 jaar 7 dagen € 105
Kalibers & Welka's 10 - 12 jaar 7 dagen € 110
Jojo's & Jogivers 12 - 15 jaar 10 dagen € 110
Vergi's & Givers 15 - 17 jaar 12 dagen € 125
Jins 17 - 18 jaar 14 dagen onbekend (vorig jaar:  € 125)

Speciale activiteiten

Soms willen we iets speciaals doen tijdens een vergadering (bv. een uitstap naar het zwembad). Voor dergelijke vergaderingen kan de leiding een extra bijdrage vragen. Zo een vergadering mag maximaal één keer per semester worden gehouden en de kostprijs hiervan is beperkt tot € 5.

Het uniform

Binnen Scouts Jobertus vragen we om altijd in uniform naar de vergaderingen te komen! Dit bestaat uit een hemd van Scouts en Gidsen Vlaanderen (kostprijs: €35), een das van Scouts Jobertus (kostprijs: €10) en een boskleurige broek. Voor de allerkleinsten (Loebassen-Sjamfoeters) volstaat het echter om met de das naar de scouts te komen.

Scouting op maat

Meer informatie over hoe wij financieel kunnen bijspringen kan u hier terugvinden: Scouting op Maat.