Scouting op Maat

We weten dat de prijs van een jaar scouting voor uw kind(eren) een belangrijke hap uit uw gezinsbudget kan zijn. We denken aan het jaarlijkse lidgeld, maar ook de weekends en kampen, het jaarlijkse groepsfeest, of … Maar we vinden ook dat dit voor niemand een reden mag zijn om thuis te blijven!
We doen met onze leidingsploeg ons uiterste best om de kosten voor iedereen zo laag mogelijk te houden. Als voor iemand de kosten toch te hoog zijn, proberen we hiervoor extra oplossingen te zoeken. Heb je hierover vragen spreek dan gerust de leiding van uw zoon/dochter of iemand van de groepsleiding aan. Zij staat open voor vragen en gaan altijd vertrouwelijk om met informatie. Samen kunnen we dan naar de beste oplossing zoeken.

Verminderd lidgeld
We vragen jaarlijks om voor elk kind lidgeld te betalen. Dankzij dit bedrag is uw zoon/dochter verzekerd tijdens scoutsactiviteiten. Een ander deel gaat naar de aankoop van (spel)materiaal en onze algemene werkingskosten.

We begrijpen dat dit lidgeld voor u misschien een groot bedrag is om te betalen. Wij hebben de mogelijkheid om hierop een korting te bieden, voor wie dit echt nodig heeft. Spreek hiervoor simpelweg een groepsleider aan, wij zijn elke zondag terug te vinden aan het lokaal!

Fonds op Maat
Naast het jaarlijkse lidgeld komen er nog andere kosten kijken bij een scoutsjaar: weekends en kampen, maar ook de prijs voor een bus- of treinticket bij een uitstap, de inkom voor het zwembad, …

Wij kunnen als groep, in samenwerking met Scouts en Gidsen Vlaanderen, het kamp- en weekendgeld of de prijs van andere betalende activiteiten verlagen. De (groeps)leid(st)er van uw zoon of dochter kan u hiermee verder helpen. Spreek hem/haar hier gerust eens over aan!

Uniform op Maat

Scouts & Gidsen Vlaanderen voorziet in zijn winkels een aangepast tarief voor mensen die het moeilijk hebben. Leden die in aanmerking komen voor verminderd lidgeld, ontvangen automatisch 60% korting op de aankoopprijs van een hemd en 50% korting bij aankoop van een trui, broek of rok. Dit op vertoon van hun lidkaart.