Kalibers


Contact: kaliberleiding@jobertus.be Leeftijd: 10 – 12 jaar

Tigrisgroene Fantasievolle Fennek

Hibiscusgele Dartele Beo

Rubarbakleurige Toegewijde Antilope

Carambolageel Guitig Spreeuwke

Opaalzwarte Opmerkelijke Loewak

Apollogele Exentrieke Macao

 

foto van Ilke Heyrick.

Fragariarode Assertieve Stern

 
             

Heeeeeey allemaal,

Wij hebben gehoord (van een zeer betrouwbare bron) dat de kalibers wel eens de leukste groep van Jobertus zou kunnen zijn. Dat vinden wij echt wel fijn. Die kans wilden we zeker niet voorbij laten gaan. Anders zouden we misschien bij de welka’s staan (eiii). En ja je hebt dat goed gezien, wij zijn dus echt met zeven. We zijn dan ook van plan om dit jaar alles te geven. De leiding heeft al enorm veel ideetjes dus hopelijk komen jullie naar onze vergaderingen, meer dan met z’n tweetjes. Wij kunnen niet wachten om jullie te ontmoeten en met het kaliberlied te begroeten! Het lokaal, dat vind je wel en hopelijk tot heel heel snel!!!

Onze gsm-nummers zijn:

Antilope: 0470 03 76 84

Beo: 0476 56 94 81

Macao: 0471 07 39 32

Fennek: 0488 86 30 04

Loewak: 0498 64 98 60

Stern: 0485 22 13 92

Spreeuwke: 0497 62 00 80

 

PROGRAMMA

17/02 14-16u30 Jongens-meisjesvergadering

Stel je een dag voor waarop je wakker wordt en plots iedereen van het andere geslacht weg is!!! Dit zou een ramp zijn, maar vandaag gaan we laten zien dat dit ook kan uitdraaien op een leuke gebeurtenis muhaha. De jongens en meisjes zullen vandaag iets totaal anders doen. Nu hoor ik u al denken, wat gaan ze dan doen?!? Wel enkel de tijd zal dit uitwijzen.

24/02 14-16u30 Massaspel

03/03 14-16u30 Dinotopia

Vandaag verwelkomen wij jullie graag op Dinotopia. Eens zin om lekker te ontspannen aan de bachusbaai of ben je liever fan van het dino spotten…. Eeeuhm zei je nu net dino’s, jaweeeeel hoor. Er is slechts één eiland die deze prachtige wezens nog bezitten, maar er is een probleem opgedoken uit het diepste van de vage vuurberg. Een gigantische draak is uit de slapende vulkaan verschenen en bedreigt nu al het leven op het eiland. Alle dino’s zijn in volle paniek, het dolle dinodal loopt leeg, tricera city wordt overrompeld door vluchtende dino’s. Alle hulp lijkt verloren…. De koning van de dino’s: ‘’Dino Rex’’ heeft nu zijn laatste troef ingeroepen: DE KALIBERS !!!! Zijn jullie klaar voor het avontuur!!!!!

10/03 10-12u30 Wie is het? wel we zullen zien... -vergadering

Wie o wie is het? Waarom zoeken we iemand? Is er iemand vermist? Is dit misschien een detectieve vergadering? Als dat zo is, is er dan een tip verborgen in deze tekst? Is deze tekst misschien geschreven door de dader? Als er een dader is, is er dan ook een misdaad gepleegd? Wat is deze misdaad? Is het wel echt een misdaad? Zeker? Ga jij dit avontuur aan? Betekent dit dat we dan op avontuur gaan? Wel het antwoord is simpel.... Wel we zullen zien. 

17/03 Familliezondag

Weer geen scouts zeg, gelukkig kan je je altijd amuseren met je familie.

24/03 14-17u Technieken vergadering      OPGELET: Vanaf vandaag gaat het zomeruur terug in, de vergaderingen duren dus terug tot 17u.

31/03 14-17u Kom u bewijzen vergadering    

(((Het zou kunnen dat deze vergadering niet samenvalt met die van de Loebassen, Wouters en Jojo's.)))

KOM U BEWIJZEN, slecht enkelingen komen naar deze vergadering en kunnen terugkijken met trots op hun fantastische daden. Vandaag is het de dag van helden en heldinnen, van myten en legenden. Jullie zullen vandaag moeten bewijzen dat jullie het waard zijn om in de geschiedenisboeken te komen. Nog nooit eerder heeft een kalibergroep deze dodelijke uitdagingen kunnen uitvoeren met succes, maar ik geloof dat deze kalibers de test aankunnen en de geschiedenis zullen ingaan als de beste groep aller tijden.

07/04 14-17u Bloemetjes en bijtjes vergadering

OOOOH NEEE!!! Er heerst onrust in de bijenkorf van Jobertus. De god van de dieren(fauna) en de god van de planten(flora) hebben ruzie met elkaar. Beiden hebben ze volgelingen verzameld die tot alles bereid zijn. De volgelingen van fauna proberen de dierenwereld te herstellen en de volgelingen van Flora proberen de plantenwereld te herstellen. Maar kunnen we niet allemaal samen werken om beide te helpen, hopelijk lukt het ons.

14/04 Familliezondag

Ooooooh, deze week is het geen scouts. Maar niet getreurd over 2 weken zijn we er weer voor een spetterende vergadering.

21/04 Familliezondag

Zeg nu is het weeral geen scouts. Oh dan kan je eens extra lang uitslapen, of eens bij een vriendje gaan spelen, thuis rondhangen, in je neus peuteren of zelfs op date gaan met je favorietje vriendinnetje genaamd Ank... ik bedoel tot volgende week iedereen.

26/04-28/04 Boer-en partner weekend

Meer info over ons 2de weekend volgt nog via mail.

Vele groetjes en tot heel snel!

Antilope, Macao, Spreeuwke, Fennek, Stern, Loewak en Beo