Kawellen


Contact: kawelleiding@jobertus.be Leeftijd: 8 – 10 jaar

 Zondag 08/03 - 14u-16u30 - Opwarmende aarde-vergadering
Liefste kawellen, op school leren jullie vast wel dat je de kraan moet dichtdraaien tijdens het tandenpoetsen, altijd de lichten moet uitdoen als je een kamer verlaat en zo voort en zo verder. Maar waarom doen we dit eigenlijk? Om zorgt te dragen voor de water- en energiefacturen van jullie ouders, maar vooral voor de aarde! Omdat wij zo slecht zorgen voor de aarde wordt die elk jaar warmer en warmer:
In 1991 werd op 8 maart de hoogste etamaaltemperatuur gemeten (wij weten ook niet wat dat is), van 14,1°C, amper 23 jaar later, in 2014 werd de hoogste maximumtemperatuur gemeten op 8 maart, deze was 18,9°C! Wat een schande!
Daarom gaan we dit jaar op 8 maart de aarde zo koud mogelijk proberen te maken! Denk er eens over na en misschien bouwen we wel een ijsbad is het scoutslokaal of maken we een diepvriesboomhut... Wie weet, wie weet...
 
Zondag 15/03 - Familiezondag
De leiding is op weekend, dus we kunnen deze week niet met jullie spelen :'(
Maar niet getreurd, dat maken we volgende week helemaal goed!
 
Zondag 22/03 - 14u-16u30 - Kawellen tegen de leiding
Dit is de laatste winter-uur-vergadering, dat wil zeggen dat we vanaf volgende week een halfuurtje langer spelen! 
De leiding moet dus nog eventjes uitrusten om zich klaar te maken voor volgende week. Daarom zullen we vandaag battelen, en wie wint krijgt massage's van de anderen. De teams zijn: leden, en leiding. Maak jullie maar klaar, wij hebben geoefend op het touwtrekken!
 
Zondag 29/03 - 10u-13u - Beestenboel
Vandaag gaan we de kinderboerderij onveilig maken en tonen we de varkens dat kawellen nóg grotere varkens zijn dan échte varkens! Hopelijk hebben jullie je nog niet gewassen, want het wordt een vuil boeltje vandaag! 
Meer info over de locatie waar we afspreken volgt nog.