Loebassen


Contact: loebasleiding@jobertus.be Leeftijd: 6 – 8 jaar

Takleiding

Hey, jij daar! Heb jij ook al zoveel zin in een mega leuk scoutsjaar bij de Loebassen? Jullie leiding kan alvast niet meer wachten om er in te vliegen!

 Energiek Valkje

Vlijtige Maki

Zachtmoedige Goendi

Wilskrachtige Caraya

Attente Bento

Toegewijde Antilope

     
     

Contactgegevens

loebasleiding@jobertus.be

Antilope (Kaat): 0470 03 76 84

Taklied

Iedereen goed opgelet

Want wij hebben dolle pret,

Wil je weten wie wij zijn,

Zing dan mee met ons refrein,

Ik zit niet in de klas

Want ik draag geen boektentas

Ik geef altijd volle gas

En ik spring nu in een plas.

Kijk maar eens naar mijn das,

ja ik ben een rasloebas.

En alle vuile kleren?

IN DE WAS!


Data

Hieronder zullen binnenkort enkele belangrijke data verschijnen, zoals die van scoutsweekends, groepsfeest...

21-22 november 2020: Scoutsweekend

*geannuleerd, we zoeken een alternatief!*

JOEPIEEE! Tijd voor ons eerste scoutsweekend. De nacht van zaterdag op zondag zullen we gezellig met alle loebassen in ons eigen scoutslokaal slapen. We spreken zaterdag om 11u af aan het lokaal en op zondag om 13u sluiten we af. Meer informatie krijgen jullie binnenkort!

18-23 juli 2021: Loebaskamp

Het hoogtepunt van het scoutsjaar: scoutskamp! Schrijf deze data zeker in je agenda.

 

Programma

Wil je al ver vooruit familiefeesten, uitstappen... op zondag plannen en graag rekening houden met wanneer de loebassen vergadering hebben? Dat kan! Alle even weken hebben de Loebassen vergadering in de voormiddag, de oneven weken in de namiddag. Let op, van deze regelmaat kan licht afgeweken worden voor speciale vergaderingen zoals massaspelen, marsepeinslag, avondvergaderingen...

 

23/05 Disneyvergadering 14u-17u

Er was eens

een meisje genaamd Alice. Alice woonde in het wondermooie Parijs. Op een dag kwam ze een man met een bochelt tegen. Ze werd gedwongen om met de man te trouwen, maar dit wilde ze niet. Daarom besloot ze te vluchten. Waar ze heen ging wist ze nog niet. Ze pakte al haar koffers en vertrok op een lange reis.

Nog voor Alice Parijs uit was, kwam ze enkele pratende katten tegen. Ze vroeg de katten om raad, want ze wist nog steeds niet goed waar ze naar toe wilde gaan. De katten konden haar niet echt verder helpen, maar ze leerden haar wel piano spelen. Als haar centjes dan opwaren, kon ze wat bijverdienen als straatmuzikant. Alice bedankte haar katten en nam de trein naar een land hier heel ver vandaan.

De trein stopte op een plaats waar alles bedekt was met sneeuw. Alice raakte in paniek, hoe moest ze nu verder door die sneeuw? Plots kwam er een rendier aangelopen, Sven was zijn naam. Sven had een slee bij, een slee die hij eerder die dag gestolen had. Sven stelde voor dat hij Alice zou vervoeren op één voorwaarde, Alice moest er voor zorgen dat politieagente konijn Judy er nooit achter kwam dat Sven die slee gestolen had. Alice ging in op het voorstel van Sven en samen begonnen ze aan een lange tocht door de sneeuw.

Wat was het mooi in de natuur vol sneeuw. Alice had zoiets nog nooit gezien, ze was nog nooit buiten haar stad geweest. Sven en Alice reisden dagenlang door het eindeloze landschap. Ze zagen de zon opkomen en weer ondergaan. Ze zagen roedels met 101 honden die sleeën met zeven kleine mannetjes voortrokken. Het waren niet de husky's die je hier normaal tegenkomt, maar wel slanke witte honden met zwarte stippen.

Plots werden ze afgeleid door een gezellige zingende beer. Ze probeerden met hem te praten, maar de beer antwoordde niet en zong rustig verder: "Als je van beren leren kan, van slimme beren leren kan, dan leer je dat je beter naar een warmer oord vlucht." Sven en Alice vonden dit maar een gek liedje, wat zou de beer hiermee bedoelen?

Oh nee, ze zagen al wat de beer bedoelde. Sven en Alice waren in het rijk van het beest terecht gekomen. Ze moesten vluchten zo snel ze konden. Hun slee ging jammer genoeg niet snel genoeg om van het beest te kunnen ontsnappen. Gelukkig was daar een elfje, Tinkerbel, ze strooide wat toverpoeder over de twee zodat ze begonnen vliegen. Dit hadden Alice en Sven nog nooit meegemaakt. Ze waren dolgelukkig omdat ze net op tijd ontsnapt waren van het beest.

De pret was maar van korte duur... Alice was haar schoentje verloren. Terugkeren was geen optie, dus ze moest verder zonder schoentje. Sven offerde zich op om de schoen te gaan zoeken. Beiden wisten ze dat dit een erg gevaarlijke opdracht ging worden. Ze namen afscheid van elkaar en Alice zette haar tocht verder.

Ze had besloten om naar een warmer oord te vluchten, misschien had de beer wel gelijk in het liedje dat hij zong.

...

In dit verhaaltje zitten 10 Disneyfilms verstopt, kan jij ze allemaal vinden?

30/05 Kinderboerderijvergadering 11u-13u30

Joepiee! Vandaag gaan we naar de kinderboerderij!

We spreken af aan de kinderboerderij in Brasschaat in scoutsuniform, niet aan het scoutslokaal dus.

Vergeet zeker geen rugzakje met water en een lunchpaket.

05/06 Casino 18u30-20u30 (zaterdagavond)

13/06 Verrassingsvergadering 10u-12u30

Alweer een verrassingsvergadering...

Met de marsepeinslag in november hebben alle Loebassen kei hard hun best gedaan. Onze groep verkocht het meeste marsepein, waardoor we een kei leuke vergadering hebben gewonnen. We verklappen nog niet wat we gaan doen, maar dit wil je niet missen.

PS: Doe alvast een paar keer de zonnedans, want we hopen op heel goed weer!

18/06 Episch kampvuur 18u30-20u30 (vrijdagavond)

We hebben al een paar keer een klein vuurtje proberen maken, maar nu zien we het groots! We zetten onze deze avond gezellig rond het kampvuur.

26/06 Laatste vergadering 14u-17u

Oh neeee... Is het nu al de laatste vergadering?

Het scoutsjaar zit er bijna op. We sluiten dit af met een knaller van formaat.

Meer informatie volgt nog.