Loebassen


Contact: loebasleiding@jobertus.be Leeftijd: 6 – 8 jaar

Takleiding

 

Spireagroene Aimabele Stern

 

Anthurium groene Fura

 

Peroï Zi blauwe blijmoedige agoeti

 

Portocalekleurige Ravissante sika

 

Argiolusblauwe eerzame coati

   
   
     

Contactgegevens

loebasleiding@jobertus.be

Taklied

Iedereen goed opgelet

Want wij hebben dolle pret,

Wil je weten wie wij zijn,

Zing dan mee met ons refrein,

Ik zit niet in de klas

Want ik draag geen boektentas

Ik geef altijd volle gas

En ik spring nu in een plas.

Kijk maar eens naar mijn das,

ja ik ben een rasloebas.

En alle vuile kleren?

IN DE WAS!


Programma

Wil je al ver vooruit familiefeesten, uitstappen... op zondag plannen en graag rekening houden met wanneer de loebassen vergadering hebben? Dat kan! Alle oneven weken hebben de Loebassen vergadering in de voormiddag, de even weken in de namiddag. Let op, van deze regelmaat kan licht afgeweken worden voor speciale vergaderingen zoals massaspelen, marsepeinslag, avondvergaderingen...

17/09 (13:30u): Opening

Joepie, het is zover! Vandaag start ons fantastische scoutsjaar. Wij hebben er alvast heel veel zin in om jullie te leren kennen en super leuke vergaderingen voor te bereiden! We hopen dat jullie er vandaag bij kunnen zijn om het jaar al vanaf het begin samen in te zetten! 

25/09 (14u - 17u): Kennismakingsvergadering

We hebben jullie op de opening natuurlijk al een beetje leren kennen, maar vandaag gaan we alsnog superveel leuke activiteiten doen om elkaar nog beter te leren kennen. Niet iedereen kon op de opening aanwezig zijn. Bedenk alvast een aantal vragen die je aan elkaar zou kunnen stellen wanneer je iets wil weten van iemand. ;) Dat bespaart je een hoop tijd op de vergadering. :)

02/10 (10u-12:30u): Laddercompetitie

Wie is er een echte rasloebas? Wie is het meest scoutesk? Wie kent het beste ons taklied of wie kan het best touwtrekken? We komen het vandaag te weten! We gaan opzoek naar de meest échte rasloebas in onze groep. Dit gaan we doen adv verschillende uitdagingen tijdens een ladderspel. Wie op het eind van de vergadering bovenaan de ladder staat, wordt gekroond tot de meest echte rasloebas. Trek je uniform maar al aan! 

09/10 (13:30u-16:30u): Kinderboerderijvergadering

Trek je wandelschoenen maar aan want vandaag gaan we naar de kinderboerderij. We zullen een boswandeling maken (zoals echte scouts doet) én uiteraard de dieren bezoeken. Wie kan er met dieren praten? Wij hebben het geprobeerd, maar helaas kunnen wij het niet.. We spreken af om 13:30u aan de inkom van de kinderboerderij.