Sjamfoeters


Contact: sjamfoeterleiding@jobertus.be Leeftijd: 6 – 8 jaar

Takleiding

Ambitieuze Kaketoe

Energiek Stokstaartje

Edelmoedige Koala

 

 

Goedlachse Salangaan

Vernuftige Moeriki

     
   

Taklied

Wij zijn de Sjamfoeters, Sjamfoeters zijn plezant

We spelen een bosspel, we schuppen in het zand (zand)

En elke zondag, 's ochtends vroeg of laat

Staan we met de leiding, samen paraat (paraat)

We zijn wel de kleinste, de kleinste van de groep

Maar kijk nu naar ons en luister naar onze roep (roep)

SJAMFOETERSSS!!


Data

AANDACHT

27/03: Start Zomeruur. Vanaf dan zijn de namiddagvergaderingen tot 17:00! 

Programma

16/05 14:00-17:00  prinsen en prinsessen vergadering

Kastelen, paarden, grote jurken... dat is allemaal in de stijl van de riddertijd waar ze uiteraard knappe prinsen en prinsessen hadden! Nu is het aan jullie om te schitteren!!  Trek jullie mooiste kleed/outfit aan en maak je klaar voor een dag zoals die zou geleefd zijn honderden jaren geleden!! 

23/05 10:00-12:30 milieu vergadering

De natuur is voor de scouts heel belangrijk en vandaag gaan we jullie laten kennismaken met de belangrijke zaken die we kunnen doen om ervoor te zorgen! ZEKER GEEN AFVAL TOEGELATEN EN WE DRINKEN UIT DRINKENBUSSEN. Als je je al helemaal wilt inleven, dan kom je vandaag met de fiets :D 

30/05 14:00-17:00 Superhelden

Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee, het zijn gewoon alle superhelden die op deze aardbol rondlopen (en vliegen)!! Verkleed je als je favoriete superheld en kom ons tonen wat jij kan doen om deze wereld te redden. Vergeet het wel niet, in onze ogen zijn jullie allemaal als Sjamfoeterhelden!! 

05/06 18:00-20:30 Avondcinema

Wegens examens van de leiding doen we uitzonderlijk op ZATERDAGAVOND een cinema! Verkleed je maar voor de gelegenheid en kom in je PYJAMA'S!! We maken er een gezellig avond van. 

13/06 14:00-17:00 Harry Potter vergadering 

Hebben we wel niet altijd al eens willen toveren? Of vliegen op een bezem? Vandaag komen die wensen misschien wel eens uit? We gaan vandaag naar Zweinstein en leren alles wat er te leren valt over de leefwereld van Harry Potter. Wie weet ben jij wel het gekozen kind!

20/06 10:00-12:30 Casino vergadering

Normaal is dit een klassieke avond vergadering. Maar wie heeft er ooit gezegd dat je niet kan blinken overdag?? Vandaag hebben onze gezelschapspelers en kaartenexperts een groot voordeel. Kom naar de scouts en laat zien welke trukken (of kaarten) je uit je mouw kan schudden!

ZATERDAG 26/06 Uren nog niet bepaald Laatste vergadering!!!

Dit is onze laatste vergadering van dit jaar. Hierna volgt, wat ongetwijfeld mega super leuk wordt, ons kamp!