Sjamfoeters


Contact: sjamfoeterleiding@jobertus.be Leeftijd: 6 – 8 jaar

Takleiding

Hebben jullie er ook al zoveel zin in als ons? Wij staan te popelen om van elke saaie zondag een super leuke zondag te maken. Wat gaan we allemaal doen dan vraag je je af? Daar kunnen we je nu nog niet veel over vertellen, maar wel beloven dat het heel leuk gaat worden, en je zal moeten komen om het te ondervinden.

Even voorstellen:

Cayennerode geliefkoosde
Mara

Maracujakleurig beminnelijk
Schrijvertje
Pomoloroze dartele
Nyala
Borealisgroene edelmoedige
Cygnus
Bloedmaanrode vrijmoedige
Agame
Heliosgele guitige
Spitsvogel
   
  Laguneblauwe verbijsterende
Hazelmuis
 

Taklied

♫ Wij zijn Sjamfoeters, Sjamfoeters zijn plezant

We spelen een bosspel en schuppen in het zand, zand

En elke zondag 's morgens vroeg of laat

Staan we met de leiding samen paraat, paraat

We zijn wel de kleinsten, de kleinsten van de groep

Maar kijk nu naar ons en luister naar onze roep, roep:

SJAMFOETEEEEERS!!! 


Kampdata: 14-19 juli

Programma

17/02 Tegentakvergadering (14u-16u30!)

 

Wisten jullie dat de sjamfoeters niet de enige kapoenen zijn die er op scouts Jobertus rondlopen? Nee hoor, er zijn nog 45 andere 6 tot 8-jarigen, en zij noemen zichzelf de Loebassen. Deze rare wezens komen enkel tevoorschijn als wij niet op het terrein aanwezig zijn. Omdat we toch eens benieuwd zijn naar deze Loebassen, gaan we voor een keer ons leefritme aanpassen aan dat van de Loebassen en zullen we dus deze week in de namiddag vergadering hebben in plaats van de voormiddag. 

-23/02 ouderbal- 

Speciaal voor de ouders is er vandaag een middeleeuws ouderbal op poten gezet! Meer info en inschrijvingen vinden jullie hier: www.jobertus.be/ouderbal 

24/02 Massaspel (14u-16u30)

Vorige week waren we met iets meer dan normaal, want we speelden samen met de Loebassen. Maar...Wat nu als we een spel zouden spelen met heeeeel Jobertus?? Als je dat wil weten moet je vandaag zeker komen. We willen natuurlijk dat de rest kan zien wat voor een kanjers de sjamfoeters zijn he! 

03/03 Jongens/meisjes vergadering (10u-12u30)

10/03 Oma/opavergadering (14u- 16u30)

Schrijf het alvast in jullie agenda's en die van jullie grootouders, want vandaag mag je iemand (of 2 man) extra meenemen! We gaan eens kijken of die sjamfoetergenen in de familie zitten, en testen jullie teamwork. Oma en opa, bomma en bompa, meme en pepe,  moeke en vake, moemoe en poepoe, omi en opi, nana en nono, amoe en apoe,... ze zijn vandaag allemaal welkom!  

ps: als je grootouders niet kunnen, geen ramp! Neem dan gewoon iemand anders uit je familie mee (mama, papa, tante,...)

17/03 Familiezondag

Vandaag is het even geen scouts voor jullie.  oooh :(  Máár....kijk eens naar volgende week... 

29/03 - 31/03: Weekend!!!

Joepieeeeee!! Eindelijk is het weer zo ver. We gaan op weekend met de Sjamfoeters en deze keer is het voor ECHT! We gaan de buurt buiten Brasschaat verkennen en blijven 2 nachtjes slapen.

Schrijf het alvast in jullie agenda's zodat jullie massaal aanwezig zullen zijn. Meer info volgt via de mail van jullie ouders.

07/04 Poets bakken-spel

Het is 1 april geweest, en dat betekent mopjes uithalen! Vandaag gaan we dat zeker ook doen! Snuffel nog eens in je beste moppenboekjes en neem een lading goeie grapjes mee, want vandaag gaan we lachen...

Of haalt de leiding een grapje met jullie uit en gaan we eigenlijk iets helemaal anders doen? Wie zal het zeggen... Zeker komen is alvast de boodschap.

14/07 Familiezondag

Goed nieuws en slecht nieuws... het slechte nieuws is dat het vandaag geen scouts is, maar het goede nieuws is dat de paasvakantie begonnen is!! Hoeraaaa!

21/04 Familiezondag

Goed nieuws en slecht nieuws... het slechte nieuws is dat de vakantie er bijna op zit, maar het goede nieuws is wel dat volgende week de vergaderingen eindelijk terug beginnen! EN we kunnen al niet wachten om al jullie leuke verhalen van de vakantie te horen. 

 

Groetjes van jullie leiding!